Shiatsu terápia

A „shiatsu” terápia a holisztikus szemléleten alapul, amely szerint nincs elválasztottság az ember testi, lelki, szellemi szintjei, illetve életkörülményei között. A kezelés beszélgetéssel kezdődik, amelyben a shiatsu-gyógyász nem csak a tünetekre kérdez rá, hanem informálódik az elakadások különböző szinteken megnyilvánuló jellegzetességeiről is.

Shiatsu tevékenység bemutatása, az érintés ereje

A shiatsu (ejtsd: siacu) a hagyományos kínai orvoslás (HKO) tudására és tapasztalataira épülő alternatív gyógyító eljárás. A Shiatsu terápia, egy tradicionális japán akupresszúrás gyógyászati kezelés. Ez erősíti a terápia, tréning, relaxáció hatékonyságát, hiszen az ellazult, kényelmes állapot aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszer regenerációs működését, s megteremti a gyógyulás feltételeit.
Segít megteremteni és fenntartani testünk keringéseinek harmóniáját, ezáltal testi és lelki betegségeink gyógyításának hatékony eszköze.

A Shiatsu terápia

– hüvelykujjnyomással, tenyérnyomással, ringatással történő,
– egész testes,
– általában 1 órás,
– fájdalommentes,
– fókuszált „belső” figyelemmel történő kezelés.
A kezelés a földön, ruhában történik, fekvő, illetve ülő testhelyzetekben.

 

Célja

A fizikai, testi tünetek, mozgásszervi problémák, hát és derékfájdalmak, ízületi problémák, belső szervek problémáira és az érzelmi tünetek, vagy a viselkedésbeli problémák mögött lévő prioritások felismerése és korrigálása, sztressz-oldás, rekreáció.

Mozgásszervi betegségek megelőzése (testtartás korrekciója lehetővé teszi a belső szervek igazítását és a légzés szabadabb áramlást, végső soron az idegrendszer elcsendesedését)